Sunday, February 2, 2014

Organisering og oppbevaring av stempler

Nytt år - nye muligheter, til å gjøre noe med eska med stempler! Jeg har forsømt det så altfor lenge, men siden jeg nå nettopp hadde anskaffet en fantastisk lamineringsmaskin fra Clas Ohlson til hele kr 249,- måtte jeg bare ta meg sammen og få rydda i stemplene mine. Jeg kan nevne minst tre grunner til det: 1: Jeg ante rett og slett ikke hvilke stempler jeg hadde. 2: Jeg fant ikke det stempelet jeg skulle ha når jeg ville bruke det. og 3: Jeg har kjøpt samme stempelplate to ganger.. Nå har ikke jeg funnet opp kruttet selv, et eller annet sted på the world wide web har jeg fått ideen, så jeg skal ikke ta æren for dette systemet - men jeg må si at det fungerer veldig bra.

Jeg begynte med å sortere alle stemplene i tema, og fant fort ut at enkelte hauger bugnet mer enn andre og krevde egne permer. F.eks så valgte jeg å ha en egen til Jul og Vinter, og endte opp med tilsammen fire permer. I ettertid har jeg sett at det kanskje hadde vært nok med tre. Permen med tekststempler kunne med fordel vært slått sammen med den med tema Nyfødt, baby, konfirmasjon og bryllup. Hvor mange sider med stempler man kan få inn i en sånn perm er jeg ikke sikker på, permene er uansett å få i ulike tykkelser. Nå er dette permer som jeg har brukt til andre ting før, så jeg vet dessverre ikke hvor man får kjøpt de, men jeg anbefaler at du bruker permer med fire ringer i, da de holder mye bedre på plastmappene som skal inni, så slipper man at all innmaten henger når man løfter i permen.

For det første - en billig lamineringsmaskin er absolutt bra nok til denne typen jobb. For å ikke gjenta mine feil - skjær litt av a4-arket både i topp og bunn FØR du begynner å stemple på det, ellers så vil det ikke få plass i plastlomma. Når arket er ferdig stemplet og laminert kan du bruker skjærebrettet til å skjære bort det som blir overflødig på sidene - jeg pleier å sette igjen et par millimeter. Så er det bare å feste stemplene på baksiden av den laminerte sida og legge den nedi ei plastlomme. De aller fleste henger faktisk på plass. Noen var litt slappe i fisken, men det ordnet seg med litt stempelrens og omsorg. Og de få som likevel ikke ville henge fast var uansett ikke langt unna, de falt bare nederst i plastlomma og ble liggende der.Nå er ikke jeg en så dreven stempler at jeg vet hvor stemplene mine kommer fra. De gamleste er nok en 7-8 år gamle. Men de siste innkjøpene har jeg kontroll på og som dere kan se på den første sida med dåp og babystempler har jeg merket av og notert med liten skrift hvem som er produsent. Det har jeg tenkt å fortsette med.

Jeg bestilte nettopp et sett stempler fra Papertrey Ink fra USA. Og sammen med stemplene fulgte et tomt CD-cover og en label til å lime å fremsiden. Det fungerer på samme måten som permene, med at stemplene klistres på baksiden av coveret og holder seg der inne.

Det er heller ingen dum måte for oppbevaring av stempler, meg jeg er likevell usikker på om jeg skal benytte denne måten, eller om jeg skal flytte de over i permene. Jeg er redd det kan bli veldig mange CD-cover etterhvert og en kombinasjon kan i mitt hode fort bli rotete.

Fordelen med CD-coveret til akkurat disse er at det også fulgte med dies som stemplene passer til - som også får plass i coveret, sånn at det som hører sammen ligger på samme sted, men jeg har store planer om å få et skikkelig system på spellbindersene og diesene som også bor i esker.. Vel - det får bli neste prosjekt. :)

4 comments:

Linda said...

Genial idee. Takk for at du deler :)

Tone K. said...

Genialt !!! Dette fikk jeg lyst til å gjøre :)
Vidar har lamineringsmaskin på jobben...så han skal sjekke ut hvilke størrelser den tar :)
Nå ble jeg skikkelig gira her altså :)
Takk for tips ! :)

Heidi said...

Super ide!!!

Scrappegal said...

Takk for at du deler!! :D

Du føler ikke at stemplene driver og detter av lamineringen? Det slet jeg litt med da jeg en gang hadde et lignende system....